Spennarslingan 22 15593 Nykvarn

/Spennarslingan 22 15593 Nykvarn

Underbar ”Bullerby-idyll” med ett av områdets bästa lägen.

Spennarslingan 22, Nykvarn

Bullerbyn för kanske tankarna till Småland. Men i utkanten av idylliska Nykvarn, som bara ligger 30 minuter med tåg från Stockholm C, kan du och din familj här få en boendemiljö vitt skild från storstans brus och stök. Området, Nygårds Hagar, består av c:a 40 hus, inbäddade i den fridfulla sörmländska grönskan. Här dessutom på en stor (2064 kvm), högt belägen tomt, ogenerad, gränsande mot skog och sluttande mot sydväst. Med sol från tidig förmiddag och under hela dagen ända in till sen kväll. Farstukvist med tak. Lantkök med komplett utrusning och charmigt burspråk. Separat groventré med tvättstuga. Fina umgängesytor. Vardagsrum med öppen spis. 4 bra sovrum. Dubbla badrum. Stor (c:a 80 kvm) altan i bästa sydvästläge och med sitthörna under skyddande tak. På tomten finns också gott om plats för flera bilar. Dessutom förråd och trevlig grillplats, inramad av stockar.

ENTRÉPLAN

Farstukvist med tak. Rymlig hall. Två sovrum, det ena med utgång till altan. Badrum med fönster, tvättställ, wc, dusch. Kök med charmigt burspråk. Komplett utrustning, diskmaskin, spishäll, ugn, kyl, frys och fläkt. Infällda spotlights i tak. Groventré / tvättstuga med fönster, arbetsbänk, tvättho, torktumlare (2015) och ny tvättmaskin (ny 2019). Ny värmepump – NIBE.
Vardagsrum med parkettgolv och braskamin. Stor (c:a 80 kvm) altan i bästa sydvästläge, delvis täckt av tak.

ÖVRE PLAN

Allrum, öppet upp till nock och med synliga takbjälkar. Två sovrum, varav ett större, med som i allrummet, tak öppet ända upp till nock. Rymligt badrum med fönster, helkaklat och med golvvärme, hörnbadkar, tvättställ med kommod och wc.

OM NYGÅRDS HAGAR OCH NYKVARN

Nygårds Hagar består av c:a 40 hus, intilliggande Nygårds Backar av ytterligare c:a 30. Fastigheterna tillhör en samfällighet för vatten / avlopp, snöröjning, vägunderhåll och skötsel av gemensamma ytor.

Området är inbäddat i vacker grönska och här finns fina grönytor, egen fotbollsplan och förskola. Dessutom en hockeyrink vid områdets gemensamma bygdegård, där många aktiviteter sker under hela året. Allt i en lugn och trygg miljö, med härlig granngemenskap. Kort sagt ett eget litet paradis, inte minst för barn att växa upp i.

Samtidigt ligger allt bekvämt nära. Det är kort avstånd till bussen och inne i Nykvarn finns flera skolor, affärer, vårdcentral, bank och övrig service. Samma sak i närbelägna Mariefred, Mälardalens kanske finaste pärla med museijärnväg, båthamn, värdshus, Gripsholms slott och flera begivenheter.

Via motorvägen når du snabbt stockholmsområdet och med tåg från Nykvarn tar det bara 30 minuter till och från Stockholm C.

I närområdet finns också en utmärkt golfbana (Vidbynäs) och trevliga Taxinge slott bland många andra fina besöksplatser.

HÄR FÅR DU OCKSÅ TRÄFFA ÄGARNA

Ägarna Maria och Fredrik visar gärna själva huset, så du får möjlighet att fråga dem direkt om allt kring både huset och om hur det är att bo här. Jag, Lars Eneland, ansvarar som mäklare för allt annat – precis som vanligt – och finns alltid tillgänglig för att svara på dina frågor.

OM PRIS OCH BUDGIVNING

Priset är säljarnas förslag och baseras på tidigare slutpriser och de mervärden som just det här huset erbjuder med sitt ogenerade och soliga läge, storlek på tomt, skick o.s.v. Ev budgivning sker helt öppet och säljarna avgör när, till vem och till vilket pris huset ska säljas.

VISNING

För visning, ring ansvarig mäklare Lars på 070-616 50 80, eller ägaren Maria på 070-4823190.

Uteplatser

Stort trädäck / terrass, c:a 80 kvm i söderläge och delvis täckt av skyddande tak

Internet/TV

Fiber för Internet / TV / Telefoni

Parkering/Garage

Uppfart med plats för flera bilar. Möjlighet att bygga garage.

Övriga byggnader

Förråd

Fakta

Fastighetsbet. NYKVARN HÄLLBY 5:30

Byggnadstyp Villa 1 1/2-plan

Byggnationsår 1999

Grundfakta

Rum 6

Boarea 141 m² (Säljaren)

Tomtarea 2064 m²

Byggnad m.m.

Uppvärmning El - vattenburen värme

Grundläggning Torpargrund

Stomme Trä

Fasad Träfasad

Ventilation Mekanisk till- och frånluft

Fönster 2-glasfönster isoler

Vatten Vatten via samfållighet

Avlopp Avlopp via samfällighet

Kostnader

Samfällighet 7 600 kr

Försäkringskostnad 5 000 kr

Renhållning 2 800 kr

Elkostnad 18 000 kr

Summa driftskostnad 33 400 kr

Taxering

Taxeringsår 2018

Värdeår 1999

Taxeringsvärde 1 859 000 kr

Byggnadsvärde 1 186 000 kr

Markvärde 673 000 kr

Spennarslingan 22, Nykvarn

Underbar ”Bullerby-idyll” med ett av områdets bästa lägen.

Intresseanmälan

Ämne

Namn (obligatorisk)

Epost (obligatorisk)

Telefon

Meddelande

Ansvarig mäklare

Lars Eneland
info@amaklarna.se
070-616 50 80