Spennarslingan 20 15593 Nykvarn

/Spennarslingan 20 15593 Nykvarn

Underbar "Bullerby-idyll" med ett av områdets bästa hus/lägen

Spennarslingan 20, Nygårds Hagar, Nykvarn

Underbar ”Bullerby-idyll” med ett av områdets bästa hus/lägen. Bullerbyn för kanske tankarna till Småland. Men i utkanten av idylliska Nykvarn, som bara ligger 30 minuter med tåg från Stockholm C, kan du och din familj här få en boendemiljö vitt skild från storstans brus och oro. Området består av c:a 50 hus, inbäddade i den fridfulla sörmländska grönskan. Här dessutom på en stor (2803 kvm), högt belägen tomt, ogenerad, gränsande mot skog och sluttande mot sydväst. Med sol från tidig förmiddag ända in till sen kväll. Fina umgängesytor, 4 bra sovrum, dubbla uteplatser, varav en nybyggd solaltan på c:a 50 kvm, lämnar heller inte huset särskilt mycket övrigt att önska. Här finns dessutom en c:a 60 kvm stor isolerad garagebyggnad med dubbla fjärrstyrda portar, inre förråd och en studio som också passar utmärkt som gästrum. Utöver det, en gäststuga med vidbyggt ute-förråd för ved, trädgårdsredskap med mera. På tomten finns också en fin grillplats och i skogsbrynet en liten koja för de små.

ENTRÉPLAN

Farstukvist med tak. Uteplats. Dubbla entrédörrar. Hall med klädkammare. Två bra sovrum (det ena idag använt som matrum). Vedkamin. Badrum med fönster. Tvättställ, wc, dusch med vikbara glasdörrar. Kök med fönster i två väderstreck och komplett utrustning, diskmaskin (2017), induktionshäll (2012), kyl, frys och fläkt. Groventré / tvättstuga med fönster, arbetsbänk, tvättho, torktumlare (2015) och tvättmaskin (2011).
Öppet trevligt vardagsrum med utgång till stor (c:a 50 kvm) nybyggd altan med bästa sydvästläge och delar av den täckt med motordriven markis.

ÖVRE PLAN

Allrum, öppet upp till nock, med takfönster och synliga takbjälkar. Två sovrum med mysiga snedtak. Stor ”Walk-in-closet” med två garderober. Rymligt badrum med fönster, helkaklat och med golvvärme, hörnbadkar, duschkabin med massagedusch, tvättställ med kommod och wc.

GARAGEBYGGNAD

Stor garagebyggnad med dubbla fjärrstyrda portar, c:a 60 kvm och väl isolerat. Studio / gästrum med separat entré och förråd.

GÄSTSTUGA

Gäststuga c:a 15 kvm. Vidbyggt ute-förråd för ved, cyklar, redskap mm.

INTERNET OCH TV

Huset har fiber indraget, där du också fritt kan välja leverantör.

OM NYGÅRDS HAGAR OCH NYKVARN

Nygårds Hagar består av c:a 50 hus, intilliggande Nygårds Backar av ytterligare c:a 30. Fastigheterna tillhör en samfällighet för vatten / avlopp, snöröjning, vägunderhåll och skötsel av gemensamma ytor.

Området är inbäddat i vacker grönska och här finns fina grönytor, egen fotbollsplan och förskola. Dessutom en hockeyrink vid områdets gemensamma bygdegård, där många aktiviteter sker under hela året. Allt i en lugn och trygg miljö, med härlig granngemenskap. Kort sagt ett eget litet paradis, inte minst för barn att växa upp i.

Samtidigt ligger allt bekvämt nära. Det är kort avstånd till bussen och inne i Nykvarn finns flera skolor, affärer, vårdcentral, bank och övrig service. Samma sak i närbelägna Mariefred, Mälardalens kanske finaste pärla med museijärnväg, båthamn, värdshus, Gripsholms slott och flera begivenheter.

Via motorvägen når du snabbt stockholmsområdet och med tåg från Nykvarn tar det bara 30 minuter till och från Stockholm C.

I närområdet finns också en utmärkt golfbana (Vidbynäs) och trevliga Taxinge slott bland många andra fina besöksplatser.

HÄR FÅR DU OCKSÅ TRÄFFA ÄGARNA

Ägarna Hans och Eva visar gärna själva huset, så du får själv möjlighet att fråga dem om allt kring både huset och om hur det är att bo här. Jag, Lars Eneland, ansvarar som mäklare för allt annat – precis som vanligt – och finns alltid tillgänglig för att svara på dina frågor.

OM PRIS OCH BUDGIVNING

Priset är säljarnas förslag och baseras på tidigare slutpriser och de mervärden som just det här huset erbjuder med sitt ogenerade och soliga läge, storlek på tomt, skick o.s.v. Ev budgivning sker helt öppet och säljarna avgör när, till vem och till vilket pris huset ska säljas.

PST, VILL DU SMYGTITTA I FÖRVÄG?

Om du inte kan hålla dig till visningen, finns kanske en möjlighet att kika i förtid – ring Eva på 0709-186600.

Fakta

Fastighetsbet. NYKVARN HÄLLBY 5:28

Byggnadstyp 1 1/2-plans villa

Byggnationsår 1999

Grundfakta

Rum 6

Boarea 150 m² (Säljaren)

Biarea 70 m²

Tomtarea 2803 m²

Byggnad m.m.

Uppvärmning El

Grundläggning Torpargrund

Stomme Trä

Fasad Träfasad

Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Fönster 3-glasfönster

Vatten Enskilt vatten via samfällighet

Avlopp Enskilt avlopp via samfällighet

Kostnader

Sotning 300 kr

Samfällighet 7 400 kr

Renhållning 2 600 kr

Elkostnad 22 000 kr

Summa driftskostnad 32 300 kr

Taxering

Taxeringsår 2018

Värdeår 1999

Taxeringsvärde 1 860 000 kr

Byggnadsvärde 1 120 000 kr

Markvärde 740 000 kr

Visningar

2019-06-30 Kl. 13:00 - 15:00
2019-07-02 Kl. 18:00 - 19:00

Spennarslingan 20, Nygårds Hagar, Nykvarn

Underbar "Bullerby-idyll" med ett av områdets bästa hus/lägen

Intresseanmälan

Ämne

Namn (obligatorisk)

Epost (obligatorisk)

Telefon

Meddelande

Ansvarig mäklare

Lars Eneland
info@amaklarna.se
070-616 50 80