Långrevsgatan 28 13343 Saltsjöbaden

/Långrevsgatan 28 13343 Saltsjöbaden

Suveränt kedjehus mellan hav och skog

Långrevsgatan 28, Saltsjöbaden

Suveränt kedjehus med hyllad arkitektur och en planering som slår det mesta. Friköpt tomt och högt utmärkt läge på populära och sjönära Fiskarhöjden. Saltsjöbadens närmaste och trevligaste grupphusområde. Rymligt och perfekt planerat för familjeliv och umgänge. Både ute och inne. Ljus och öppen planlösning med kök / matplats / vardagsrum om närmare 50 kvm. Fyra bra sovrum, i två separata sovavdelningar. Båda med badrum. Stor ogenerad altan / trädäck i soligt söderläge. Inglasad balkong och Loggia. Fiber för Internet, TV och telefoni. Garage. Grönt och bilfritt område där såväl unga som gamla trivs. Två dagis och flera lekplatser. Erstaviks milsvida skogar “utanför dörren”. 500 meter till Saltsjön med fint bad, båtplats och ångbåtsbrygga. 3 minuter till buss – 9 minuter till Nacka Forum. 500 meter till Österviks station – 19 minuter med Saltsjöbanan till Slussen. C:a 10 minuter med bil.

Om huset

Den här hustypen är både prisad för sin arkitektur och mycket uppskattad för sin smarta och flexibla planering. Husen har inte en enda bärande mellanvägg. Det gör att man kan öppna upp och flytta väggar för att få sitt hus precis som man själv vill ha det.

Här är den möjligheten tillvaratagen på allra bästa sätt med ett stort och ljust kök / matrum / vardagsrum på tillsammans närmare 50 kvm.

Därtill 4 bra sovrum, i två skilda sovavdelningar – en uppe i det långsmala husets ena gavel, en nere i den andra. En genial utformning som gillas av småbarnsföräldrar och ÄLSKAS av tonårsföräldrar och av de vars partner envisas med att jobba hemma, samla flygplansmodeller eller spela fiol.

Huset är smakfullt inrett och väl underhållet. Fasaden och fönster ommålad 2015. Invändigt ommålat och med nya trägolv, i 2-stavs ek från Kährs (souterrängvåning 2019, entréplan 2015). Med andra ord, här är bara att flytta in och börja bo.

Entréplan

Ytterdörr under tak. Inbyggd entrégång med klinker/skiffer, som utmynnar i trevlig Loggia med dubbla glasdörrar mot den stora insynsskyddade altanen.
Entrédörr mot rymlig hall med hel garderobsvägg, försedd med skjutdörrar.

Helkaklat badrum med massagebadkar, tvättställ med underskåp, WC. Varmvattenberedare. Tvättmaskin och torktumlare med överliggande arbetsbänk.
Hall med förråd och walk-in-closet.

En av husets två sovavdelningar, med två bra sovrum mot entrésidan.

Läckert öppet kök, förnyat 2015. Komplett utrustat. Mörkgrå inredning. Granit ovan arbetsytor. Bänkskivor i ek. Rostfri diskbänk med Grohe-blandare. Induktionshäll. Fläkt. Inbyggd varmluftsugn, diskmaskin, kyl/frys från Bosch.
Arbetsbänk mot fönster samt bar / frukostbänk mot matrum – vardagsrum.

Matrumsdel med plats för rejält matbord. Stort fönster och utgång direkt mot altan / uteplats.

Stort, härligt, ljust och öppet vardagsrum i vinkel, med panoramafönster mot trädgård och grönyta. Utgång till inglasad balkong (3 x 3 meter) med skjutbara fönster.

Souterrängplan

Hall med förråd under trappa. Två sovrum, varav ett större ”master-bed-room” med utgång direkt mot uteplats / trädgård. Helkaklat duschrum med dusch och glasdörrar, tvättställ med skåp och WC.

UTE

Huset gränsar på entrésidan mot grön bilfri allé. Trädgårdssidan vetter mot grönområde i syd / syd / öst. Här finns också balkongen utanför vardagsrummet och möjlighet till skyddad uteplats utanför nedre sovrummen.

Till husets unika fördelar, hör den skyddade och med trägolv försedda innergården / altanen. En unik oas för solbad, grillning och umgänge. Här också med en trevlig Loggia, perfekt vid svala kvällar och för att förlänga utesäsongen.

Tack vare huset ”gavelläge” finns även en extra grönyta framför husets långsida.

OM OMRÅDET FISKARHÖJDEN – MELLAN HAV OCH SKOG

Många unga som själva vuxit upp på Fiskarhöjden, återvänder och köper hus i området när de själva bildat familj. Bättre betyg än så, kan väl ett område knappast få. Och undra på det. Här finns smart planerade radhus och kedjehus. Mycket grönytor och en unikt härlig grannsammanhållning, där både unga och gamla trivs. Två dagis i området, många lekplatser, egen “Hacke-backe-skog” och en fotbollsplan som på vintern spolas till fin skridskobana.

I området finns också en kvartersgård med grovtvättstuga, bastu och komplett utrustad festlokal, som kan hyras för egna tillställningar.
Alla hus i området har fiber för Internet (100-1000 mb/s), TV och telefoni. För samfälligheten och dess 260 medlemmar finns också en långsiktig underhållsplan för att trygga underhåll och skötsel.

HAV

Att man trivs så bra beror också på det unika läget. Bara några minuters promenad ner till Lännerstasundet, just där skärgården börjar och man kan ha sin egen segel- eller motorbåt i den lokala båtklubben (till riktigt rimlig kostnad). Och har man ingen egen båt kan man hoppa på en skärgårdsbåt vid ångbåtsbryggan alldeles nedanför området. Här finns också en härlig badholme med bryggor och sandstrand. Granne med den ligger ”Hamn” med en av Stockholms finaste småbåtsmarinor, museum och Nacka / Saltsjöbadens just nu mest hyllade restaurang, Saltsjö-Pir.

SKOG

Åt andra hållet gränsar Fiskarhöjden mot Erstaviks naturreservat, med en för Stockholmsområdet unik natur, perfekt för motion och skogspromenader. Här finns gångstråk och stigar. Rid – och cykelvägar. Golfbana (Saltsjöbadens golfklubb). Badsjö (Lundsjön). Små skogstjärnar och “John Bauer – skog” där man kan ströva i timmar.

KOMMUNIKATIONER

Fiskarhöjden är Saltsjöbadens närmaste område och det tar bara c:a 10 minuter med bil från Slussen. C:a 19 minuter till Slussen med Saltsjöbanan från Österviks station ( C:a 500 meter dit ). Inom c:a 200 meters håll finns också direktbuss mot Nacka Forum, dit det tar 9 minuter.

INTERNET/TV

Fiber för Internet (100 mb/s), telefoni och TV (C:a 20 kanaler) ingår utan extra kostnad i avgiften till samfälligheten. Möjligt finns att köpa till – upp till 1000 mb/s.

PARKERING/GARAGE

Egen garageplats med motorvärmaruttag (el ingår i samfällighetsavgiften) + p-plats utanför garage.

ÖVRIGA BYGGNADER

Utvändigt förråd samt mindre trädgårdsförråd.

Om pris och budgivning

Om fler vill köpa kan budgivning uppstå. Den sker i så fall helt öppet och det är säljaren som avgör när, till vilket pris och till vem man vill sälja. Efter avslutad affär erhåller köparen en komplett budgivningslista. Det händer också att köpare lämnar ett villkorat bud, som bara gäller om säljaren accepterar det direkt. Det är även här säljaren som avgör om man vill anta och sälja till det budet eller inte.

Fakta

Fastighetsbet. NACKA ERSTAVIK 26:472

Byggnadstyp Enplans hus med suterrängvåning

Byggnationsår 1974

Grundfakta

Rum 5

Boarea 139 m² (Lantmäteriet)

Biarea 5 m²

Tomtarea 253 m²

Byggnad m.m.

Uppvärmning El + två luftvärmepumpar

Grundläggning Krypgrund / platta

Stomme Trä

Fasad Träfasad

Ventilation Mekanisk frånluft

Fönster 3-glasfönster / 2-glas

Vatten Kommunalt vatten året om

Avlopp Kommunalt avlopp

Kostnader

Samfällighet 17 000 kr

Försäkringskostnad 5 500 kr

Vatten och avlopp 4 500 kr

Renhållning 2 000 kr

Elkostnad 20 000 kr

Summa driftskostnad 49 000 kr

Taxering

Taxeringsår 2018

Värdeår 1974

Taxeringsvärde 3 093 000 kr

Byggnadsvärde 1 990 000 kr

Markvärde 1 103 000 kr

Budgivning

A4 600 000 kr2019-04-16 16:20

Långrevsgatan 28, Saltsjöbaden

Suveränt kedjehus mellan hav och skog

Intresseanmälan

Ämne

Namn (obligatorisk)

Epost (obligatorisk)

Telefon

Meddelande

Ansvarig mäklare

Lars Eneland
info@amaklarna.se
070-616 50 80