Backagatan 10C 60336 Norrköping

/Backagatan 10C 60336 Norrköping

Klassiskt radhus på stor friköpt hörntomt

Backagatan 10C, Kneippen, Norrköping

Kneippen kallas ofta en oas. Och sällan stämmer det bättre än här. Klassiskt radhus på stor friköpt hörntomt. Längst in på lugn återvändsgata. Inbäddat i prunkande grönska. Två plan plus källare, totalt 234 kvm. Över det en stor vind. Byggt -51, med tidstypiska detaljer och mycket av den gamla charmen bevarad. Balkong, stor altan och insynsskyddad trädgård i utmärkt västerläge. Vardagsrum och matrum i fil. 4 bra sovrum + gästrum + gillestuga. Hygienrum på samtliga plan. Gott om garderober och platser för förvaring. Så här finns alla förutsättningar att efter egen smak och ekonomi forma ett perfekt boende för både familjeliv och umgänge.

BESIKTNINGSPROTOKOLL

Huset är besiktigat. Kontakta oss gärna för besiktningsprotokoll.

ALLMÄNT OM HUSET

Här finns möjligheter till uppfräschning efter egen smak och ekonomi. Samtidigt som många vackra detaljer är bibehållna och förhoppningsvis kommer att sparas även i fortsättningen.

Till exempel parkettgolv i fiskbensmönster, vackra trappräcken, glasade dubbeldörrar och dragna / valsade fönster som till skillnad mot moderna och ”livlösa” fönster är vackert ojämna och vågiga.

För 5-6 år sedan undersöktes husets rörstammar, och ungefär hälften byttes därefter ut, medan övriga bedömdes vara i gott skick.

ENTRÉPLAN

Några trappsteg upp från entrén ligger hall, med plats för avhängning. Toalett med WC och tvättställ. Kök från -91, med fönster vid matplats. Inbyggd ugn + micro. Spis med glashäll. Diskmaskin.

Genomgående vardagsrum med utgång via dubbeldörrar till altan och trädgård i väster. Vackert burspråk. I fil med vardagsrummet, matrum med ingång även från köket.

ÖVRE PLAN

Via en vacker trappa, krönt av ett 8-kantigt fönster når man övre hall, med plats för exempelvis skrivhörna. Här finns också totalt fyra sovrum, två av dem större och båda med utgång till balkong mot trädgårdssidan. Därutöver två ytterligare sovrum, ett av dem ursprungligen ”pigkammare” med plats för tvättställ. Äldre badrum med klinkergolv, badkar, WC och tvättställ.

Till skillnad mot i dagens nybyggnation, finns här också utmärkta förvaringsmöjligheter i form av garderober, överskåp och klädkammare.

VIND

Via en lucka i övre hallen tar man sig till en stor och delvis golvbelagd vind.

KÄLLARE

Från entré går trappa ner till källaren. Här finns en klinkerbelagd hall, toalett med WC och handfat. Gillestuga med öppen spis (funktion okänd då den aldrig använts av nuvarande ägare som köpte huset -91). Vidare gästrum, tvättstuga med äldre tvättmaskin och tumlare samt kylskåp. I källaren finns också flera förråd.

OM SAMFÄLLIGHETEN

Fastigheten ingår i Näktergalens samfällighetsförening som består av 12 fastigheter. I samfällighetsavgiften (4.500 kr/mån) ingår värme (fjärrvärme) och vatten, samt skötsel av gemensamma ytor, klippning av häckar och snöröjning trottoar. För varmgarage tillkommer 450 kr/månad

OM KNEIPPEN

Kneippen är en frodig och lugn oas, där frodig grönska och öppna gräsytor varvas med vackra bostäder. Här finns fina grönområden och trevliga promenadstråk, och Motala Ström, Himmelstalund och Folkparken ligger alla inom bekvämt promenadavstånd.

I närområdet finns flera förskolor, skola och gymnasium. Och även i övrigt god service, till exempel vårdcentral, tandläkare, ICA nära, restauranger och Landerholms klassiska bageri & konditori.

OM PRIS

Begärt pris är vårt och säljarens prisförslag. Baserat på tidigare försäljningar, dagens marknad och fastighetens egenskaper samt läge. Du är välkommen med din prisidé och eventuell budgivning sker helt öppet. Vår uppgift som mäklare är att framföra alla bud, fram till kontrakt tecknats och det är säljaren som avgör när, till vem och till vilket pris man vill sälja.

ÖNSKAD TILLTRÄDESDAG

Säljarens önskemål om tillträdesdag är 2019-11-30.

Fakta

Fastighetsbet. NORRKÖPING NÄKTERGALEN 10

Byggnadstyp 2-plans radhus med källare

Byggnationsår 1951

Grundfakta

Rum 7

Boarea 156 m² (Lantmäteriet)

Biarea 78 m²

Tomtarea 526 m²

Byggnad m.m.

Uppvärmning Fjärrvärme

Grundläggning Betong

Stomme Betong

Fasad Tegelstensfasad

Ventilation Självdrag

Fönster 2-glasfönster

Vatten Kommunalt vatten året om

Avlopp Kommunalt avlopp

Kostnader

Samfällighet 54 000 kr

Försäkringskostnad 5 000 kr

Hushållsel 2 500 kr

Summa driftskostnad 61 500 kr

Taxering

Taxeringsår 2018

Värdeår 1951

Taxeringsvärde 3 100 000 kr

Byggnadsvärde 1 793 000 kr

Markvärde 1 307 000 kr

Visningar

2019-09-21 Kl. 13:00 - 14:30
2019-09-23 Kl. 17:30 - 18:30

Backagatan 10C, Kneippen, Norrköping

Klassiskt radhus på stor friköpt hörntomt

Intresseanmälan

Ämne

Namn (obligatorisk)

Epost (obligatorisk)

Telefon

Meddelande

Ansvarig mäklare

Lars Eneland
info@amaklarna.se
070-616 50 80